Näin lataat akkusi ja löydät uutta energiaa syksyyn

Varsin poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen keho ja mieli kaipaa uutta starttia.

Huomaat ehkä miten mahdollisesta kesälomasta huolimatta pinna on kireällä ja keskittymiskyvyssäkin on parantamisen varaa. Ihmettelet ehkä itsekin, miten pienestä nostat kierroksia tai loukkaannut. Lähipiirikin saattaa huomata, ettet ole ihan oma itsesi. Syy voi olla yksinkertaisesti siinä, että hermostosi on ylikuormittunut ja kaipaa tasapainotusta.

Sympaattinen hermosto eli se kehon kaasu on saattanut jäädä yliaktiiviseksi, jolloin et pysty rauhoittumaan ja palautumaan, vaan kynttilä palaa koko ajan molemmista päistä, vaikket sitä ehkä haluaisikaan. Tämä pidempään jatkunut stressitila jää helposti päälle ja parasympaattisen hermoston, eli sen kehon jarrun aktivoiminen ei onnistukaan enää muutamalla hengityksellä tai pitkillä yöunilla.

Vaikka ylikuormitustila olisikin nyt päällä, pystytkö palauttamaan mieleesi ne elämäntilanteet, jolloin olet tasapainossa? Arki rullaa eteenpäin kevyesti ja eteen tuleviin haasteisiin on helppo tarttua. Luovuus ja ongelmanratkaisukyky ovat huipussaan, uutta on helppo oppia ja olet hyvää seuraa itsellesi ja muille.

Päivittäinen pysähtyminen ja palautuminen auttaa tasapainon pitämisessä, mutta mielemme ja kehomme saattavat kaivata välillä vähän isompaakin uudelleen buuttausta – Omaa aikaa ja hetken hiljentymistä.

Pysähtymistä omien tuntojen äärelle. Oman suunnan tarkentamista. Hetken taukoa arjesta, vaikka se niin ihanaa onkin.

Retriitti eli retretti (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi. Elämyspuun retriitit eivät ole hengellisiä eivätkä yleensä edes hiljaisuuden retriittejä.

Ne ovat voimaannuttavia pysähdyksiä, vetäytymisiä arjesta.

PYSÄHDY. JUURRU. KASVA.

REBOOT-cityretriitti 5.-6.9.

Reboot-cityretriittimme 5.-6.9. on täydellinen, elämyksellinen pysähtyminen – tauko arjesta, jonka aikana pääset pysähtymään ja keräämään energiasi ja fokuksesi syksyyn! Kahden päivän ohjelmamme Elämyspuun idyllisissä tiloissa Turun Sataman tuntumassa sisältää elvyttäviä mielen ja kehon harjoitteita, jotka saavat akkusi taas ladattua.

Kun yhdistät tähän vielä omaa aikaa vaikkapa yöpymällä jossakin jokirannan hotelleista, nauttimalla aamukävelyistä loppukesäisessä jokirannassa ja illallisesta vaikkapa jossain Turun lukuisista kasviravintoloista, olosi viikonlopun jälkeen on kuin uudelleen syntynyt!

OHJELMA:

Kahden päivän ohjelmassamme pysähdytään läsnäoloharjoitteiden avulla, juurrutaan lempeässä, kaikille sopivassa joogassa ja kasvetaan tutkiskelemalla omia arvoja ja vahvistamalla omaa suuntaa. Ohjelmassa lisäksi mm. joogahierontaa, äänimaljarentoutusta ja erilaisia hyvinvointiharjoitteita, joista saat vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen myös omassa arjessasi.

LAUANTAI:

Lauantain ohjelma alkaa klo 11 ja päättyy klo 17. Alun pysähtymisen ja lounaan jälkeen hiljennymme kuuntelemaan omaa oloamme ja elämäntilannettamme. Elämmekö arvojemme mukaista elämää? Päivä päättyy pitkään yin-joogaharjoitukseen syvärentouttavien äänimaljojen säestämänä.

SUNNUNTAI:

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 10 herättävällä, lempeällä joogaharjoituksella. Läsnäoloharjoituksen ja lounaan jälkeen vahvistamme valmentavalla harjoituksella omaa suuntaamme. Retriitti päättyy klo 15 äänimaljojen saattelemana.

SISÄLTÖ:

Retriittimme sisältää ohjelman lisäksi lounaan ja välipalan molempina päivinä (kasvis), eli ilmoitathan mahdolliset ruokarajoitteesi osoitteeseen hello@elamyspuu.fi. Meiltä saat kaikki viikonloppuun tarvittavat varusteet jooga-alustoja, peittoja ja muistiinpanovälineitä myöten. Varustaudu mukavilla, joustavilla vaatteilla, vesipullolla sekä sään mukaisilla ulkovaatteilla pienen ulkoilun varalta. Osa ohjelmasta vietetään hiljaisuudessa, muuten saat itse valita, käännytkö kahdeksi päiväksi täysin sisään päin vain osallistutko ryhmäkeskusteluihin.

Koko retriitin sisältö sopii kaikille, aiempaa kokemusta et tarvitse!

OHJAAJAT:

Elämyspuun Hanna Tähkäaho vastaa retriitin mindfulness-harjoituksista, äänimaljarentoutuksesta ja valmennuksellisesta sisällöstä.

Annajoogaan Anna Strazdinan lempeässä huomassa uppoudutaan joogaharjoitteisiin ja joogahierontaan.

HINTA:

Kahden päivän cityretriitin Early Bird -hinta on 245€ (sis. alv) on voimassa 16.8. saakka. Tämän jälkeen hinta on 270€. Halutessasi voit osallistua myös vain yhtenä päivänä. Yhden päivän hinta on 135€ (sis. alv). Hinta sisältää ohjelman, lounaan, välipalan, lounaan sekä koko retriitin osallistujille myös goodie bagin (arvo 50€).

YÖPYMINEN:

Meiltä saat halutessasi vinkkejä hotelleihin ja ravintoloihin. Nostalgisesti yövyt laivahostel S/S Boressa kivenheiton päässä Elämyspuulta alkaen 40€/yö. Radisson Blu Marina Palace taas on vajaan puolen tunnin tunnelmallisen jokirantakävelyn etäisyydellä retriittipaikasta.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

Syksymme on muutenkin täynnä pysäyttäviä retriittejä, joista pääset valitsemaan omasi täältä:

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,