VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin

Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa, yliarvioi riskejä ja aliarvioi riskejä. Mihin uskoa ja mitä tehdä? Mikä on oikein tänään, entä pidemmällä tähtäimellä?

Vastauksia näihin kysymyksiin ei tiedä meistä kukaan.

Elämää ei kuitenkaan voi laittaa pauselle ja joka päivä kaikkien meidän elämässämme lukuisat valinnat odottavat päätöksiä, joita meidän on tehtävä puutteellisen tiedon valossa

JATKUVA MUUTOS, EPÄVARMUUS JA KESKENERÄISYYS

Otsikon teemat ovat itse asiassa läsnä jokaisen meidän elämässämme nykyaikana, myös tämän poikkeustilan ulkopuolella. Joudumme jatkuvasti tekemään päätöksiä puutteellisen tiedon valossa ja jatkuva muutos saa aikaan sen, että asiat ovat jatkuvasti kesken. Valmista ei oikein tunnu tulevan, koska asiat ovat ehtineet jo muuttua ennen kuin ovat valmistuneet

Miten tässä ympäristössä, kaiken epävarmuuden keskellä, pystymme rakentamaan hyvinvointia? Miten muutoksen saisi rakennettua hyvinvoinnin lähteeksi, joka innostaa ja tuo iloa?

Vastaus on itse asiassa hyvin lähellä. Vahva mieli auttaa meitä elämään pääsääntöisesti onnellista, täyttä ja merkityksellistä elämää kaikkine iloineen ja vastoinkäymisineen, elämän kaikkine väreineen

VAHVA MIELI VAATII RAKENTUAKSEEN PYSÄHTYMISTÄ JA TIEDOSTAMISTA

Vahva mieli tunnistaa omat heikkoudet ja vahvuudet ja on niiden kanssa sinut. Vahva mieli osaa kuunnella paitsi ulkopuolelta tulevia odotuksia ja vaatimuksia, myös sisäistä ääntä.

Mitä minä eniten tarvitsen, mikä on minulle tärkeintä tässä hetkessä?

Vahvan mielen pohjalla on hyvä itsetuntemus: mikä on minulle tärkeää? Mikä saa minut voimaan hyvin? Kun omat arvot tiedostaa ja ne saa ohjaamaan elämää myös käytännössä, hyvinvointi on rakennettu tukevien pilarien varaan, jotka eivät todennäköisesti murru kovissakaan myrskyissä. 

Vahvaa mieltä toki tukee myös ympäristö. Tiedostathan, kenen tukea tarvitset ja miten lähipiiri sinuun vaikuttaa? Onko elämässäsi ihmisiä, joista olisi hyvä päästää irti tai siirtää ainakin vähän kauemmaksi?

Isoja kysymyksiä! Vahva mieli vaatii siis rakentuakseen pysähtymistä ja kääntymistä sisäänpäin. Kuka minä olen ja mikä tekee minusta ainutlaatuisen?

KÄÄNNÄ FOKUS ULKOA SISÄLLE

Tässä poikkeustilanteessakin on helppoa keskittyä itsen ulkopuolella oleviin asioihin: uutisiin, muiden ihmisten tekemisiin ja tekemättä jättämisiin. 

Mitä, jos tietoisesti ottaisinkin muutaman päivän vähän vähemmällä media-altistuksella.

Kuuntelisin sen sijaan itseäni: mikä minulle tekee hyvää juuri nyt ja mikä on omien sisäisten arvojeni näkökulmasta oikea päätös juuri nyt mielessä olevaan asiaan. 

Muiden kritisoinnin sijaan keskittyisin asioihin, joihin pystyn itse vaikuttamaan. Saisin rakennettua merkityksellisyyden ja hallinnan tunnetta arkeeni niillä asioilla, joihin minulla on kaikki valta. Huomaisin, että niitä asioita onkin itse asiassa aika paljon! 

TUKEA VERKKOKURSSILTA

Tutustu verkkokurssiin täältä:

TÄSTÄ VERKKOKURSSILLE

 Suositulla Vahva mieli – hyvinvoinva minä -verkkokurssillamme pääset rakentamaan vahvan mielen avulla hyvinvointia uudelle vuodelle 2021. Sisälläsi voi olla tyyntä vaikka ulkona miten myrskyäisikin!

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on