Elämyspuu 1 vuotta -syntymäpäivät

Voit kuunnella blogin tästä


Mitä me olemme oppineet ja miten se hyödyttää sinua?

Tänään juhlitaan Elämyspuun 1-vuotissyntymäpäivää. Kiitos, että olet mukana matkalla! Vauvasta on kasvanut elämäniloinen taapero. Tätä blogitekstiä kirjoittaessa vahvimpana nousivat esiin se, mitä olemme oppineet yritystoiminnasta, itsestämme ja tulevaisuudesta Elämyspuun kanssa. Toivomme, että tämä teksti antaa sinullekin oivalluksia, sillä niitä meidän ensimmäinen vuotemme yrittäjänä on sisältänyt paljon ja päällimmäisenä nyt vuoden jälkeen onkin kiitollisuus kaikista niistä!

YRITTÄJYYDEN OPPIKOULU

Me lähdimme yrittäjiksi ensisijaisesti päästäksemme toteuttamaan omaa visiotamme ja sanellaksemme itse sen, miltä arkemme näyttää. Hyppy palkkatöistä yrittäjäksi vaati isoa rohkeutta ja olisi ehkä täysin yksin jäänyt tekemässä. Tässä kaksi suurinta oppia tämänhetkisen matkan varelta:

Oppi 1: “Kun on päättänyt ryhtyä yrittäjäksi, pitää vain ryhtyä ja sitten tekemällä huomaa, miten suunta täsmentyy matkan varrella”.

Tätä lausetta kuulin monelta yrittäjältä ennen yrittäjyyttäni ja se on kantanut tänä ensimmäisenä vuotena pitkälle. Jos jää sutimaan paikoilleen suunnittelupöydän ääreen, ei ikinä tule testattua sitä, mikä toimii ja mikä ei toimi. Asiakkailta saa parhaan palautteen (kunhan vain muistaa kysyä!) ja suunta meilläkin on täsmentynyt jo moneen otteeseen. Yhtä tärkeää on toki muistaa se, että et käännä kurssia jokaisen yöllisen idean perusteella.

Oppi 2: Kukat vaativat koko ajan kastelua ja käsipaperi on koko ajan loppu.

Yrittäjyyteen kuuluu paljon muutakin kuin toimialan mukaista tekemistä. Markkinointia luonnollisesti, mutta ihan perusasioiden hoitoa, jota varten isommissa organisaatioissa on oma tiiminsä. Miten saada tiltannut tietokone taas toimintakuntoon? Mitä tehdä, kun iso asiakasryhmä on tulossa ja astioita onkin liian vähän? Miten saada Googlen hakusanamainonta pyörimään? Vaikka paljon uusia asioita on päässyt (ja välillä joutunutkin) oppimaan, yhteistyöverkoston arvo on noussut mittaamattomaksi. Kiitos! Tiedätte kyllä, ketkä.

MINUUDEN OPPIKOULU

Yrittäjyys on opettanut paljon myös itsestä, luonnollisesti. Tässä ehkä kaksi tärkeintä:

Oppi 1: Tärkein työkalu olen minä itse.

Kun into on suuri, välillä unohtuu omista voimavaroista huolta pitäminen. Eli klassisesti, suutarin lapsella ei ole kenkiä. Kun itse on väsynyt ja stressaantunut, ei asiakkaalle tai omalle yritykselle pysty antamaan parastaan. Onneksi meitä on tässä kaksi ja yleensä toinen ymmärtää puhaltaa tarvittaessa pelin poikki. Jotta olemme iskussa taas syksyllä, pyhitämme heinäkuun pääsääntöisesti lomailuun ja akkujen lataukseen. Pää on uusia ideoita pullollaan, mutta jalostuakseen timanteiksi pieni irtiotto on tämän intensiivisen vuoden jälkeen tarpeen.

Oppi 2: Minussa on paljon enemmän potentiaalia, kuin itse näenkään

Usko on horjunut moneen otteeseen tässä vuoden varrella. Onneksi nämä aallonpohjat tulevat meillä yleensä eri aikaan: Kun toinen epäröi, toisella riittää uskoa. Näissä tilanteissa käydään yleensä ne parhaat, yritystäkin eniten eteenpäin vievät keskustelut. Puhumattakaan taas niistä oivalluksista, joita jokainen asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme on tuonut matkan varrelle: Palaute, erityisesti se brutaalin rehellinen, on tuonut esille omia kehittymisen kohtia mutta ennen kaikkea niitä vahvuuksia, jotka eivät jostain syystä ole itselle niin selviä, miten toiset ne näkevät.

ELÄMYSPUUN OPPIKOULU

Elämyspuun suuntakin on tässä vuoden aikana ehkä haparoivankin ryömimisen jälkeen selkeytynyt ja nyt treenaamme jo juoksuaskeleita!

Oppi 1: Emme voi olla kaikille mieliksi ja tarjota kaikkea mahdollista kaikille

Tämä klassinen markkinoinnin opetus on konkretisoitunut myös meille. Kaikkea osaamaamme ei mitenkään voi paketoida samaan pakettiin. Elämyspuun visiota ja suuntaa on kristallisoitu tässä moneen otteeseen vuoden aikana ja se on johtanut muutokseen omistajapohjassakin, nyt Elämyspuuta luotsaavat siis yhteisen vision voimin Jonna ja Hanna. Kiitos palautteen ja alun aktiivisen testailuvaiheen, fokuksemme on hyvin selkeä:

Elämyspuun ydin on voimavarojen ylläpitämisessä ja elvyttämisessä, se on ollut asiakkaidemme selkeä toive ja tarve. Pysähtyminen arjessa auttaa elvyttämään voimavaroja ja voimaan paremmin. Vasta tämän jälkeen on mahdollista kasvaa ja mahdollisesti tehdä muutoksia omaan elämään. Syksyn kurssitarjonta haastaakin sinut pysähtymään ja tämän jälkeen kasvamaan ja tekemään aktiivisia valintoja oman elämän suunnan eteen.

Tästä pääset lukemaan lisää, mitä kaikille avoimia tapahtumia on syksylle tarjolla:

Oppi 2: Vain se, mitä teen täydestä sydämestä, toimii

Tämä lause on testattu vuoden aikana todeksi moneen otteeseen. Erityisen totta se on yritysasiakkaidemme kohdalla. Rakastamme virkistyspäivien vetämistä ja sitä tunneilmapiirin muutosta, mitä muutamankin tunnin yhdessä pysähtyminen ja arjesta irrottautuminen saa aikaan. Kuitenkin, vaikka yritysten tyhy-päivät ovat tärkeitä, ne antavat vain rajallisen mahdollisuuden vaikuttaa hyvinvointiin työelämässä. Meidän visionamme onkin tarjota myös jotain enemmän. Tästä lisää syksyllä, pysy kuulolla!

Vielä kerran, lämmin kiitos sinulle siitä, että olet matkallamme! Ilman sinua ei olisi meitä. Kuten aina, myös tästä eteenpäin palaute ja ideat ovat kultaakin kalliimpia, iso kiitos niistäkin jo etukäteen!

Nyt, ihanaa heinäkuuta ja kohtaamisiin taas loppukesästä!

Hanna ja Jonna

Jonna & Hanna

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,