4 askelta arjessa selviytymisestä arjen menestymiseen ja iloon

Mielen hyvinvointi

🌿KUULOSTAAKO TUTULTA?

Huomasin arjen olevan pelkkää selviytymistä ja jokapäiväistä kamppailua ja väsymystä. Kun tulin töistä kotiin, kaaduin sohvalle väsyneenä ja kaiken antaneena. Iski niin sanottu sohvakooma. Kotityöt tuntuivat kasaantuvan ja huomasin, etten jaksa nähdä ystäviä tai syödä terveellisesti.Sen sijaan tuli tehtyä huonoja ruokavalintoja ja jäätyä enemmän kotiin kuin mentyä harrastuksiin. Sohvakooman jälkeen siirryin vain sänkyyn yöunille.

🌿KUN ALOIN PUREUTUMAAN OMAAN HYVINVOINTIINI, LÖYSIN YHDEN RATKAISEVAN ASIAN: OMAAN HYVINVOINTIIN TARVITAAN TUKEA SEKÄ SISÄLTÄ ETTÄ ULKOAPÄIN

Onko sinulle tuttua se, että oma rima on nykyisin aika korkealla?
Vaadimme itseltämme paljon niin työelämässä kuin henkilökohtaisessakin elämässämme?

 

Me emme koskaan vaatisi ystävältämme tai läheiseltämme niin paljon, kuin vaadimme itseltämme. Itseasiassa, jos ystävä kertoisi, että arki on pelkkää selviytymistä ja jaksaminen on äärirajoilla, me tuskin ruoskisimme, syyllistäisimme tai vaatisimme häneltä lisää? Me reagoisimme ystävän tilanteeseen myötätunnolla ja tsempaten. Miksi sitten olemme itse niin kriittisiä itsellemme, että arki muuttuu selviytymiseksi ja kadotamme kyvyn iloita saavutuksistamme ja kaikesta hyvässä elämässämme? 

🌿ASUUKO SINUSSA SISÄINEN KRIITIKKO VAI TSEMPPARI

Entä, jos soittaisit ystävällesi aamulla jo ennen kuin hän herää, että tänään odottaa niin pitkä tehtävälista, ettet tule mitenkään selviytymään siitä? Päivällä soittaisimme hänelle töihin ja sanoisimme, että mistään ei tule mitään ja tulet kuitenkin epäonnistumaan, joten ei kannata edes yrittää. Illalla muistuttaisimme kaikista niistä asioista mitä hän EI saanut tehtyä.

Ymmärrämme, että sehän olisi kamalaa. Ja se oli se ymmärrys minkä tein. nimittäin meillä jokaisella on jo tämä tyyppi, nimittäin me itse. Me itse vaadimme itseltämme paljon, nostamme rimaa koko ajan ylemmäs. Ruoskimme ja syyllistämme itseämme tehdyistä ja tekemättömistä asioista.

Mikä olisi päinvastainen tilanne? Soittaisimme aamulla ja kertoisimme, miten hyvä tyyppi olet, ja että tänään on hieno päivä. Päivällä soittaisimme töihin ja muistuttaisimme hyvinvoinnin rutiineista työpäivän aikana sekä päivän onnistumisista ja siitä, että huomenna on taas uusi päivä, jos tänään et saa kaikkea valmiiksi. Illalla kertoisimme, mitä kaikkea olet taas tänään saanut aikaiseksi ja miten tärkeä olet monelle ihmiselle. 

Miltä oma päiväsi näyttää ja kuulostaa? 

🌿VAHVA MIELI ON HYVINVOINTIMME TÄRKEIN RAKENNUSPALIKKA

Varsinkin nyt, kun ulkopuolellamme vallitsee epävarmuus, on tärkeää löytää sisäinen tsemppari, jota auttaa fokusoimaan ja tekemään oman hyvinvointimme kannalta tärkeitä asioita. Tämän löydettyämme huomaamme, että ulkopuolinen maailmammekin alkaa näyttää toiselta ja selviytyminen muuttuu menestymiseksi, keveydeksi ja iloksi, vaikka juuri mitään ei olisi muuttunut paitsi oma sisäinen maailmamme. Ja se ei ole vähän: meillä on nimittäin n. 40-90.000 ajatusta päivässä, eli ajatukset värittävät maailmamme. 

🌿4 ASKELEEN METODI ARJEN SELVIYTYMISESTÄ MENESTYMISEEN JA ILOON

Minä rakensin metodin, jolla tein omasta mielestäni tämän ystävän, sisäisen tsempparini. Metodin, joka lisää myötätuntoa ja ymmärrystä itseään kohtaan. Joka auttaa tunnistamaan, mikä itselleni on oikein oman hyvinvointini näkökulmasta. Mitkä päivittäiset valinnat auttavat minua voimaan hyvin ja elämään itseni näköistä elämään. Tein näistä opeista verkkokurssin Vahva mieli – hyvinvoiva minä, jonka avulla pääset pala kerrallaan rakentamaan sisäisen tsempparin, sinun parhaan ystäväsi.

🌿TÄMÄ VERKKOKURSSI ON SINULLE, JOS:
 • Vaadit itseltäsi liikaa
 • Syyllistät tai ruoskit itseäsi tekemättömistä asioista
 • Suoritat arkea tai koet että se on pelkkää selviytymistä
 • Olet oravanpyörässä kadottanut ymmärryksen siitä, mikä oman hyvinvointisi kannalta on tärkeää
 • Huomaat, että kaikki ympärilläsi on hyvin, mutta olet silti tyytymätön ja epämääräisen levoton
 • Koet säännöllisiä stressinoireita (Esimerkiksi syke on korkealla, hikoilet ja hengästyt, keskittyminen on vaikeaa, muisti pätkii, ilo puuttuu ja luovuus on kadoksissa)
🌿NÄIN HYÖDYT VERKKOKURSSISTA:
 • Rakennat itsellesi sisäisen tsempparin
 • Vahva mieli tukee kokonaisvaltaista hyvinvointiasi
 • Ymmärrät itseäsi paremmin etkä ruoski itseäsi kuten aiemmin
 • Palautuminen lisääntyy
 • Ymmärrät, miten ajatusmallit vaikuttavat koko elämääsi
 • Löydät omia sinun hyvinvointiasi tukevia arjen rutiineja
 • Ymmärrät lähipiirisi vaikutuksen hyvinvointiisi

4 ASKELTA KOHTI ARJEN ILOA, KEVEYTTÄ JA MENESTYSTÄ

Vahva mieli – hyvinvoiva minä -verkkokurssin pääteemat ovat seuraavat: 

🌿1. ASKEL: TÄRKEINTÄ NYT
– Mitä sinä eniten tarvitset, mikä on sinulle tärkeintä tässä hetkessä? Mikä tuo sinulle iloa? Mitä kehosi kaipaa?

🌿2. ASKEL: ARVOT
– Miten saat henkilökohtaiset arvot ohjaamaan ja tukemaan hyvinvointiasi? Mikä on sinun elämäsi punainen lanka, joka auttaa tekemään oikeita valintoja arjessa?

🌿3. ASKEL: SOSIAALINEN VERKOSTO
– Kenen tukea tarvitset ja miten lähipiiri sinuun vaikuttaa? Oletko ympäröinyt itsesi ihmisillä, jotka tukevat omia unelmiasi ja tavoitteita? Onko lähipiirissäsi voimaa ja tsemppareita?

🌿4. ASKEL: ARJEN VALINNAT
– Mistä arki koostuu ja miten saada siitä tasapainoista ja omaa hyvinvointia tukevaa? Miten sisäinen tsemppari auttaa tekemään arjessa oikeita päätöksiä esimerkiksi omaa palautumiseen liittyen ja toisaalta miten ne arjen hyvinvointivalinnat tukevat sisäisen stempparin pysymistä vahvana.

Näiden neljän askeleen avulla takaan, että pääsen ison loikan lähemmäs oman sisäisen tsempparin rakentamista ja sen lisäksi oivaltamaan isoja asioita elämästäsi, sekä arjen hyvinvointia tukevista valinnoista että elämäsi suunnasta ja siihen vaikuttavista asioita. 

🌿KURSSI SISÄLTÄÄ:
 • 4 viikkoa oivaltavaa sisältöä suoraan sähköpostiin.
 • Harjoitukset, joihin voit syventyä kotona omassa rauhassa, mutta ohjeistan sinut tehtäviin ja syvennän sinut aiheeseen.
 • Valmentajan tuen koko matkan ajan.
 • Materiaalit, jotka säilyvät sähköpostissasi myöhempääkin käyttöä varten.

SUOSITTU KURSSINI ALKAA JO KOLMANNEN KERRAN 30.11.2020. Pääset mukaan kurssille täältä:

https://elamyspuu.fi/product/vahva-mieli-hyvinvoiva-mina-verkkokurssi

Lämpimästi tervetuloa mukaan elämäsi matkalle!

Jonna

 

 

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,