Viisi vinkkiä kesälomasuunnitteluun

Viisi (+ 1) vinkkiämme kesälomasuunnitteluun

Ulkomaanmatkat peruttu. Festarit peruttu. Iso perhejuhlat peruttu. Kesä peruttu. EI!

Linnut opettavat poikasiaan lentämään niin kuin aina. Kesäinen kotikaupunki näyttäytyy ihan eri valossa kuin talven räntäsateessa. Matkailuyrittäjät lähiseuduilla pistävät parastaan poikkeustilaelämyksien rakentamisessa. Miljoonien järvien maan mahdollisuudet avautuvat tänä kesänä ehkä meille kaikille samoin kuin niille aasialaisille turisteille, joille meidän arkemme edustaa eksotiikkaa ja elämyksiä parhaimmillaan. Annetaan sille mahdollisuus!

Mitä, jos tänä kesänä:

1. Ottaisit pyörän alle ja suuntaisit lähiseudun syrjäisemmille uimarannoille viltti, eväät ja perhe tai parhaat ystävät mukanasi?

2. Opettelisit oman pihasi tai lähiseudun kasvistoa tai eläimistöä. Tutustuisit niiden kiehtoviin yksityiskohtiin ja kesän aikana tapahtuviin muutoksiin. Puhelimeen ladattu sovellus, esim. iNaturalist helpottaa urakassa!

3. Lähtisit makumatkalle maailman ympärille kokkaamalla vaikka joka viikonloppu uuden ruokakulttuurin parhaita reseptejä. Tai jos oikein rakastut yhteen makumaailmaan, käytä siihen uppoutumiseen enemmän aikaa. Minä ajattelin opetella rakentamaan ihanan, libanonilaisen meze-pöydän!

4. Rakentaisit parvekkeelle tai takapihalle kesäkeitaan ja ota nuorison suosima 24-tunnin haaste vastaan: Nuku, syö ja nauti hetkestä kesäkeitaalla ainakin yksi kokonainen vuorokausi.   

5. Laittaisit kellon ajoissa herättämään auringonnousun ihailua varten. Se on takuuvarma elämys, joka ei ehkä jää ainutkertaiseksi! Mieti etukäteen sopiva paikka, jossa näet horisontin, varmista auringonnousun aika ja ole paikalla ajoissa aamukahvi termarissa. Keskity kuvien ottamisen sijaan tähän voimaannuttavaan hetkeen. 

+1 Kesä voi olla hyvää aikaa opetella uusi hyvinvoinnin rutiini. Pysähdy hetkeksi joka päivä. Huomaat jo muutaman päivän jälkeen, miten tämä päivittäinen rutiini helpottuu ja ryhdyt ehkä jo odottamaan omaa, rauhallista hetkeäsi. Ja kahdeksan viikon jälkeen päivittäinen pysähtyminen alkaa jo muuttamaan aivojesi fysiikkaa ja rakentamaan resilienssiä. Voit aloittaa vaikka 10 minuutin rentoutusharjoituksesta, jonka haluamme sinulle tarjota. Tilaa se tästä: 

Nautinnollista kesää!

Hanna ja Jonna

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,