Viisi vinkkiä kesälomasuunnitteluun

Viisi (+ 1) vinkkiämme kesälomasuunnitteluun

Ulkomaanmatkat peruttu. Festarit peruttu. Iso perhejuhlat peruttu. Kesä peruttu. EI!

Linnut opettavat poikasiaan lentämään niin kuin aina. Kesäinen kotikaupunki näyttäytyy ihan eri valossa kuin talven räntäsateessa. Matkailuyrittäjät lähiseuduilla pistävät parastaan poikkeustilaelämyksien rakentamisessa. Miljoonien järvien maan mahdollisuudet avautuvat tänä kesänä ehkä meille kaikille samoin kuin niille aasialaisille turisteille, joille meidän arkemme edustaa eksotiikkaa ja elämyksiä parhaimmillaan. Annetaan sille mahdollisuus!

Mitä, jos tänä kesänä:

1. Ottaisit pyörän alle ja suuntaisit lähiseudun syrjäisemmille uimarannoille viltti, eväät ja perhe tai parhaat ystävät mukanasi?

2. Opettelisit oman pihasi tai lähiseudun kasvistoa tai eläimistöä. Tutustuisit niiden kiehtoviin yksityiskohtiin ja kesän aikana tapahtuviin muutoksiin. Puhelimeen ladattu sovellus, esim. iNaturalist helpottaa urakassa!

3. Lähtisit makumatkalle maailman ympärille kokkaamalla vaikka joka viikonloppu uuden ruokakulttuurin parhaita reseptejä. Tai jos oikein rakastut yhteen makumaailmaan, käytä siihen uppoutumiseen enemmän aikaa. Minä ajattelin opetella rakentamaan ihanan, libanonilaisen meze-pöydän!

4. Rakentaisit parvekkeelle tai takapihalle kesäkeitaan ja ota nuorison suosima 24-tunnin haaste vastaan: Nuku, syö ja nauti hetkestä kesäkeitaalla ainakin yksi kokonainen vuorokausi.   

5. Laittaisit kellon ajoissa herättämään auringonnousun ihailua varten. Se on takuuvarma elämys, joka ei ehkä jää ainutkertaiseksi! Mieti etukäteen sopiva paikka, jossa näet horisontin, varmista auringonnousun aika ja ole paikalla ajoissa aamukahvi termarissa. Keskity kuvien ottamisen sijaan tähän voimaannuttavaan hetkeen. 

+1 Kesä voi olla hyvää aikaa opetella uusi hyvinvoinnin rutiini. Pysähdy hetkeksi joka päivä. Huomaat jo muutaman päivän jälkeen, miten tämä päivittäinen rutiini helpottuu ja ryhdyt ehkä jo odottamaan omaa, rauhallista hetkeäsi. Ja kahdeksan viikon jälkeen päivittäinen pysähtyminen alkaa jo muuttamaan aivojesi fysiikkaa ja rakentamaan resilienssiä. Voit aloittaa vaikka 10 minuutin rentoutusharjoituksesta, jonka haluamme sinulle tarjota. Tilaa se tästä: 

Nautinnollista kesää!

Hanna ja Jonna

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Elämyspuu 1 vuotta -syntymäpäivät

Mitä me olemme oppineet ja miten se hyödyttää sinua? Tänään juhlitaan Elämyspuun 1-vuotissyntymäpäivää. Kiitos, että olet mukana matkalla! Vauvasta on kasvanut elämäniloinen taapero. Tätä blogitekstiä

Täydellinen kesä ja kesäloma -onko sitä?

Pitkän talven – ja tänä vuonna monien mielestä erityisen pitkältä tuntuneen kevään jälkeen kesälle asetetaan suuria odotuksia. Mitä ihanaa sinä ajattelit tehdä? Roadtripin, pyöräretken, terassikierroksen,