Viisi vinkkiä siihen, miten ja miksi unelmoida

🌿 OSAATKO UNELMOIDA?

Vai oletko kova rakentamaan itsellesi tavoitteita? Tavoitteitakin tarvitaan, mutta unelmilla pääset lähemmäs omaa itseäsi ja itsesi näköistä elämää. Tavoitteet saattavat helposti nimittäin olla jonkun muun odotuksia sinulle tai ainakin rajoittavat omia mahdollisuuksia järjen asettamilla rajoituksilla.

Alitajunta käyttöön!

Tiesitkö, että tiedostamaton mieli prosessoi tietoa paljon nopeammin kuin tietoinen mieli? Tietoinen mieli on 5% meidän kapasiteetistamme ja tiedostamaton mieli 95%. Mikä uskomaton voima meillä on, kun opettelemme yhdistämään alitajunnan eli tiedostamattoman mielen siihen tietoiseen mieleen, järkeen.

Unelmoinnissa alitajunta eli tiedostamaton mieli pääsee rajoitteitta vauhtiin, eli unelmilla ei myöskään ole samoja käytännön rajoitteita, mitä tietoisen mielen tavoitteilla. Unelmat eivät tunne koronaa, taloudellisia haasteita tai omia puutteita tai rajoitteita vaan lähtevät lentoon ja antavat sinulle ainakin oikean suunnan, vaikket esimerkiksi vuoden aikana täysin unelmaa saisikaan kiinni.

Tietoinen mieli haluaa sitä tuttua ja turvallista. Senpä vuoksi tiedostamattoman mielen hyödyntäminen ja käyttöönottaminen on ensimmäinen askel unelmoinnissa.

🌿UNELMOINNIN TAITO

Minä olen aikaisemmin suorastaan halveksinut sanaa unelma ja kovasti keskittynyt tavoitteiden rakentamiseen ja saavuttamiseen. Ja olenkin päässyt pitkälle. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut, että läheskään kaikki tavoitteet, jotka olen saavuttanut, eivät ole olleet omiani. Ne ovat olleet jonkun muun odotuksia, jotka olen kiltisti napannut omakseni.

Jos minä olen oppinut unelmoimaan, niin opit sinäkin! Tässä viisi vinkkiä unelmoinnin perusteista:

🌿 1. Unelmointi tarvitsee oman tilansa

Mieli toimii parhaiten vapaana ja levänneenä. Huomaat ehkä, että luovuutta vaativat tehtävät eivät suju stressaantuneena ja paineen alla. Samoin on unelmoinnin kanssa. Paras aika unelmoinnille onkin esimerkiksi heti aamulla hyvän yöunen jälkeen, jolloin aivot eivät ole vielä kuormittuneet päivän tehtävistä ja vaatimuksista. Luonto on myös monille meistä hyvä paikka unelmoida. Tiedostamaton mieli pääsee vauhtiin, kun sen irrottaa arjesta tavalla tai toisella.

🌿 2. Keskity päämäärään

Unelmoinnissa tärkeintä on se, että keskityt päämäärään, sinne, missä haluat olla. Alitajunta rakentaa kyllä polun perille, joka saattaa olla aivan erityyppinen kuin mitä loogisella mielellä, järjellä, itse rakentaisit. Älä siis yritäkään rakentaa itse polkua lopputulokseen. Tämä polku on todennäköisesti täynnä rajoitteita matkaa hidastamassa. Unelmoi itsesi perilllä ja luota alitajunnan rakentavan polun puolestasi.

🌿 3. Näe mahdollisuudet ympärilläsi

Runsausajattelu liittyy keskeisesti unelmointiin. Mitä se sitten tarkoittaa? Asioiden näkemistä mahdollisuuksina. Mieli näkee helpommin ympärillämme uhat kuin mahdollisuudet, mutta mahdollisuuksien näkemistäkin voi harjoitella! Hyväksy se, että asioihin ei tarvitse tarrautua, vaan päästä luonnollisesti irti asioita ja anna tilaa uudelle – anna asioiden virrata. Isokin menetys elämässä luo tilaa uudelle sitten, kun on sen aika.

🌿 4. Kuvita unelmasi

Aivot käsittelevät tietoa kuvina, eivät sanoina. Kuvita siis unelmasi joko mielessäsi tai ihan konkreettisesti esimerkiksi isolle paperille leikattujen lehtileikkeiden tai omien piirrostesi muodossa. Tämä aarrekarttatyöskentely on siis unelmoimista parhaimmillaan, tulevaisuuden ohjelmoimista. Älä suunnittele aarrekarttaasi etukäteen, vaan anna itsesi yllättyä tuloksesta! Jätä aarrekartta paikkaan, jossa näet sen joka päivä. Näin se ruokkii alitajuntaasi, joka tekee työn puolestasi.

🌿 5. Rakenna unelmista tavoitteita

Vasta, kun unelmat, eli päämäärä on selvillä, kannattaa ottaa se tietoinen mieli, järki, tiedostamattoman mielen eli alitajunnan avuksi. Kun päämäärä on selvillä, voit alkaa konkreettisesti paloitella tavoitteita vuosi-, kuukausi-, viikko- tai vaikka päivätavoitteeksi. Mitä voin tänään tehdä unelmani toteuttamiseksi?

🌿 Muista vielä nämä:

  • Mikään unelma ei ole liian iso tai liian pieni!
  • Aina ei tarvita suuria unelmia. Joskus taas tarvitaan nimenomaan niitä.
  • Kun olet päässyt unelmaasi tai huomaat, ettei se ole ajankohtainen, vaihda se!
  • Mitä enemmän unelmistasi puhut, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se toteutuu!

Vuoden vaihde on hyvää aikaa unelmoida. Toivotammekin sinulle unelmientäyteistä uutta vuotta!

Hanna ja Jonna

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,