Täydellinen kesä ja kesäloma -onko sitä?

Pitkän talven – ja tänä vuonna monien mielestä erityisen pitkältä tuntuneen kevään jälkeen kesälle asetetaan suuria odotuksia.

Mitä ihanaa sinä ajattelit tehdä? Roadtripin, pyöräretken, terassikierroksen, auringonlaskusuppailun? Vai ajattelitko siivota kellarin, omat vaatekaapit, mökin varaston, viimeistellä kesken jääneen lopputyön ja kirjanpidon? 

Minkä haluat fiiliksesi olevan kesän jälkeen?

Mitä jos lähestyisit kesää siitä näkökulmasta, minkä haluat olosi olevan kesän ja mahdollisen kesäloman jälkeen?

Latautunut, levännyt ja energinen vai turhautunut, väsynyt ja ristiriitainen? 

1.Aikatauluta tyhjä tila kalenteriisi

Jos haluat kesän jälkeen olosi olevan kevyt ja latautunut, jätä kalenteriin tilaa! Kuinka paljon, se on sinusta itsestäsi kiinni. Muutaman tunnin joka päivä tai yhden vapaan, aikatauluttamattoman päivän viikossa. Sen sijaan lupaa itsellesi, että tämän vapaan kalenterimerkinnän tullessa esiin, pysähdyt kuulostelemaan sitä, miltä sinussa tuntuu. 

Mikä tekisi hyvää juuri nyt? Ehkä Netflix-maratooni tai somen selailu. Tai ehkä haastat itseäsi totutun yli ja hyppäätkin bussiin ja löydät itsesi jostain uudesta paikasta. Lähdet kävelylle kiertämään kotikaupunkiasi turistin silmin. Tai sovit treffit sen kaverin kanssa, joka on mielelläsi pyörinyt jo monta kuukautta.

2.Sovi perheen ja lähipiirin kanssa

Nyt kun olet tehnyt sovun itsesi ja omien odotustesi kanssa, tee saman perheesi tai muun lähipiirisi kanssa. Mitä odotuksia teillä kaikilla on kesän tai loman suhteen? Missä kohdin ne ovat yhteneväiset ja missä eriävät?

Jotta kenenkään kesä ei ole liian täynnä kompromisseja ja tyytymättömyyttä, listatkaa yhdessä kaikkein tärkeimmät asiat lomalle. On ihan ok olla välillä yksin ja välillä omissa touhuissa, jos se sopii teille parhaiten. 

Jos sinä haluat olla riippukeinussa ja kumppani pyöräillä vaikka Saariston rengastien, sopikaa tästä omasta ajasta ja suunnitelkaa vastapainoksi jotain mukavaa yhdessä tekemistä erillään olon jälkeen. 

3.Muuta suunnitelmia tarpeen mukaan

On ihan ok muuttaa mieltään! Jos kuumimpana kesäpäivänä haluatkin vain kääriytyä takaisin peittoon ja nukkua koko päivän, tee se. Suunnitelmia on hyvä olla, mutta älä noudata niitä orjallisesti vaan kuulostele omaa fiilistä. 

Aurinko ei katoa, vaikket olisi joka hetki siitä nauttimassa. Se lähimatkailukohde, joka tänäkin vuonna jäi väliin, on siellä todennäköisesti myös ensi kesänä ja pääset sinne kyllä jonain päivänä, jos se riittävän kovasti sinua kutsuu. Kaveritkin varmasti ymmärtävät, jos joku terassikeikka jää välistä ja päädytkin saunomaan ihan itseksesi.

Kesä on nyt, nauti siitä ja lataile akkujasi – omalla tavallasi!

Aurinkoa,

Jonna ja Hanna

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,