Stressaako töissä? 4 vinkkiämme siihen, miten saat lisää hallinnan tunnetta työelämääsi

Hyvää tarkoittavat ohjeet työpäivän paremmasta organisoinnista, mikrotauoista ja seuraavan loman haaveilemisesta eivät auta siinä vaiheessa, kun tuntuu siltä, että ajelehdit urallasi sinne tänne tai olet kuluttamassa voimavarojasi loppuun työssä, jonne harmittaa aamuisin lähteä.

Vaikka nykyaikaa leimaa vahvasti jatkuvan muutoksen ja keskeneräisyyden luoma epävarmuus, voit silti päästä oman elämäsi ohjauspuikkoihin ja hallita myös omaa työpolkuasi!

Tässä 4 vinkkiämme siihen:

1. Tunnista omat vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteesi

Yllättävän moni meistä on työssä, jonne on ajelehtinut ulkoisten odotusten painostuksesta. Mutta missä sinä olet oikeasti hyvä ja mistä olet kiinnostunut?

Minkä jäljen haluat maailmaan jättää? Miten voisit kertoa vahvuuksistasi ja kiinnostuksistasi paremmin töissä, jotta saisit muokattua työtäsi siihen suuntaan?

2. Tunnista omat arvosi ja tee päätökset työelämästäsikin suhteen niiden mukaan

Arvot ovat niitä asioita, jotka saavat sinut nousemaan sängystä aamuisin. Mikä sinulle on tärkeää? Mihin haluat käyttää aikasi? Minkälainen työympäristö saa sinusta parhaat puolet esiin ja mikä taas toimii arvojesi vastaisesti niin, että kuluttaa voimavarojasi päivä päivältä enemmän ja enemmän.


3. Varmista, että sinulla on niitä taitoja, joita sinä ja työelämä tulevaisuudessa tarvitsee

Yhden tutkinnon suorittaminen nuorena ei enää takaa sitä, että pysyt jatkuvassa muutoksessa mukana. Kehitä itseäsi, joka päivä!

Ei vain muodollisia tutkintoja suorittamalla vaan verkostoitumalla erilaisten ihmisten kanssa, lukemalla ja kiinnostumalla uusista asioista. Itsensä johtaminen, luovuus ja tiimityötaidot ovat esimerkkejä taidoista, jolla on entistä enemmän kysyntää tulevaisuudessakin.

4. Varmista oma jaksamisesi, sillä kukaan muu ei sitä tee

Väitän, ettet kohtaa enää sellaista työpäivää, jolloin olisit kaikki päivän aikana suunnitellut työt saanut tehtyä ja voisit hyvillä mielin vaihtaa vapaalle. Töitä on loputtomasti, mutta niistä ei kukaan meistä suoriudu, jos olemme ajaneet itsemme pitkäkestoisen stressin tilaan. Huolehdi omasta jaksamisestasi löytämällä ne pienet päivittäiset rutiinit, joilla lataat akkuasi muulloinkin kuin yöllä.

Jos nyt tuntuu, että apua, helpommin sanottu kuin tehty, olet oikeassa. Kaikilla meillä on elämässä jaksoja, jolloin huolehdimme paremmin jaksamisestamme kuin toisinaan ja välillä olemme vuosiakin työssä, joka ei vastaa arvojamme.

Elämä ei olekaan pikamatka vaan maraton, eli kun pidät oman punaisen lankasi kirkkaana, mahtuu matkalle vähän mutkiakin!

Jaa:

Viimeisimmät artikkelit

Informaation jakamista vai aitoa kohtaamista?

Viestintä on asia, jossa monissa organisaatioissa on ainakin henkilöstökyselyjen mukaan suurimmat haasteet. Kyse ei nykyään ole useinkaan informaation puutteesta vaan ennemminkin infoähkystä ja siitä, että

10 VINKKIÄ ETÄTYÖAPATIAN TORJUNTAAN

Trendisana ihastuttaa ja vihastuttaa. Onko ilmiö todellinen ja saako sitä mitenkään kuriin? Vai pitääkö vain odottaa ja sinnitellä, kunnes päästään takaisin toimistolle saman kahvipöydän äärelle? 

Onks motii? TESTAA!

Jaksaminen ja motivaatio hyvinvoinnin ja tuottavuuden kulmakivinä.  Jaksanko motivoitua? Motivoidunko jaksamaan? Näitä kysymyksiä pohtii varmasti moni tällä hetkellä sekä yksityiselämässä että osana työyhteisöä. Poikkeustila on

VAHVA MIELI AUTTAA POIKKEUSTILAN YLI

Pysyvä hyvinvointi rakentuu sisältä päin Poikkeustila, uusi normaali. Kaksi kirottua, meidän jokaisen elämään syöpynyttä termiä. Media puskee tauotta uutisia uusista tartunnoista ja rajoitteista. Syyllistää, uhriuttaa,